Thursday, October 8, 2009

Banner

BismillahhirrohmannirrohimSetelah lama menunggu, Furin menampilkan satu design banner untuk iCon. dengan idea asal banner iCon ni boleh dibawa & diletakkan dalam semua acara dan apa keadaan, aku mintak korang komen sikit & kalau semua setuju, aku bercadang untuk banner ni digunakan disemua negeri. Apa pandangan korang?

9 comments:

adamLUBA said...

cantik & urban..

pendapat saya:
boleh untuk dijadikan banner, tp rasanya tak perlu letak ayat2 kt bawah tu..mcm model, photo dll..keep it simple! yang penting..logo icon tu yang nak di jadikan MAJOR subject! ^_^

undian: Sokong! ^_^

han said...

thats right..
untuk blog..
han rasa kita perlukan website kita sendiri la..

icon5zal said...

orait!!! cun..warne yg grang cmpur gelap mmg npk smart, tp cam de something kureng cam kat logo icon punye warne tu x ngam sgt ngan background...

Djebat said...

Adam: ayat tu diletak supaya org x bnyk tanya..hehehe

han: dh lama difikirkan tapi belum masanya..dah ada yg ofer free lg tau..

5zal:betul, abg mntk furin jdkn tulisan iCon lebih menonjol & nmpk dr jauh..

thanks all

S U G U S said...

sugus rase nice..
but like 5zal ckap..
warne nye agak kurang skit..
mayb bley di perbaiki sikit..

pape pn,it nice..
iCon terbaik..!

Kasih Alyza said...

chatik dan menarik :)

cuma perlu tingkatkan di bahgian warna saja supaya nmpk lbh menonjol..

setuju ^_^

Herry Qusyairy said...

Komen2 dari korang aku sokong.... Pada aku pula, perkataan 'WE ARE' tu perlu highlight lagi sebab kat ditu agak tenggelam.. Mr. Designer, apa kata kalau perkataan tu highlight kan lagi, samada dari segi color, size, font, atau alihkan dari kena effect tu coz memang kurang exposure perkataan tu... Aku stuju gak dgn adam punya pandangan.. kita tak perlu letak function iCon.. Kita just nak mention WE ARE ICON... Kalau setakat tanya, lebih baik orang datang kat kita bertanya, lagi banyak boleh kita bagi info n trus bleh ajak dorang... kalau letak gak, nanti bila dorang baca.. Photography, Models, Design, Music n etc... respons dorang; "Ooo... ok" Kalau kita letak WE ARE ICON je... "Kenapa ramai2 ni ek? Macam best je... Bro, ni ada apa ni? WE ARE ICON ni untuk ape?... macamana nak join... macam grand je..." lebih kurang macam tue la.. tapi ini suma just pandangan aku je.. Majority dari smua iConians tersayang... Anyway.. to Mr. Designer.. Terima kasih banyak2 atas sumbangan kamu... harap jadi ikutan kepada iConians yang lain.. Kita jangan hanya cakap kita boleh buat itu ini... kita hebat itu ini... apa yang kami mahu... buktikan apa yang krang bleh buat, kehebatan korang... untuk jadi inspirasi kepada orang lain...
Choudeq!!!!

Djebat said...

Ali: mmg bestul, setuju..klu x letak org akn dtg tnye kita..yg jd masalahnya sapa nk jwb? Sedangkan aku letak kat blog ni "Apa Itu iCon" pn org btanya gak..ini kan pulak klu x letak.
Mcm tu jugak dlm kad nama kita, dh letak tu semua, bl bg kat org, org still gak tnye, icon ni apa? utk apa? apa fungsi dia? Haaa..
Halangan yg salu kita hadpi ialah:
1.Org segan nk dtg tnya direct
2.Kita x cukup org nk menjawab
3.Klu kita jwb, jwpn x tepat
itu antara sebab kenapa kita letakkan fungsi icon tu, so klu org tgk ada model, org akn tnye "ni mcm agensi ke","camne nk join","ada show ke","icon akan bg job ke"..so still org akn tnye gak.
Kita just nk bg info yg memadai supaya org tgk dr jauh je pn dia dh dpt idea apa iCon ni..
xpe, bncg lg, bncg lg...

fafa said...

saya sokong! ;)