Monday, March 2, 2009

HotFM Big Jam - Laporan Ringkas

1 Mac 2009
Teluk Danga, Johor Bahru.

Macam yang korang semua tau la kan, event HotFM Big Jam ni sempena sambutan ulang tahun dorang yang keberapa tah, aku pun tak ingat. Kul 9.45 aku, zul & shafri dah terpacak kat tapak pesta. Bukan da orang sangat pun tapi aku lega sebab sampai awal. Untuk pengetahuan korang, gambar2 ni tak disusun ikut prority sebab aku malas nak susun2.. ratap je la ye..
Aku tengah shoot Lan MUH atas stage bila tiba2 aku dengar ada suara panggil2 nama aku. "Abg Jebat.." Bila aku toleh, rupa2nya Ady 6ixth Sense kat bawah stage. Ingat lagi mamat ni kat aku rupanya..hahaha.. Dorang dah buat soundcheck semalam so harini just interview dengan Leeya & Ekhwan je..Ayu pun sama. Aku snap gambar2 ayu ni masa budak2 majalah Remaja tengah sibuk shoot pic dia. aku selit la sekali since aku dah ada atas stage tu kan.Rich gemok sket kan lepas kawen. Sempat lagi aku ucap Selamat Pengantin Baru kat Rich.
"Abg Jebat duduk depan2 tau shoot gambar saya" tapi malangnya Estrange perform malam. Hi Fara..heheheIni dah lebih, aku yang panggil, dia senyum kat orang lain lak..cis..cis..cis..
Sam punya vocal petang tu tak memberansangkan sangat. Penat kot..
Aaaaaha.. sifu aku & Lan MUH..Ni mana satu artis ni?
Bunkface yang sempoi & peramah.Ramai gak kan petang tu. Aku tak stay lama sebab aku tengok langit dah mendung. Kebetulan tak lama lepas aku gerak & stay kat Singgah Selalu, hujan turun mencurah2, so ini je la gambar2 yang sempat aku amek untuk blog aku. korang jangan kecik ati lak tau..heheheheeYang paling penting, Sifu aku turun straight away dari Penang. Dia drive sorang sampai la ke JB ni. Peh, suspek siot..Macih sifu..macih sifu..Sam yang tak habis2 buat muka..hahahahaNi yang aku menyampah. Balik2 muka aku takde. Cis.. Malam kitorang lepak dengan MUH kat Grand Paragon sebab MUH perform kul 11 malam. Lambat lagi.. Kitorang gerak semula ke Danga Bay jam 10 malam. Sampai2 orang dah penuh sangat2. Kebetulan pas cuma ada pada Kechik, sifu aku. Patutnya aku dapat shoot atas stage lagi tapi memikirkan Kechik lebih layak so biar la dia je yang shoot. Ini saja laporan saye..hehehe

9 comments:

Kasih Alyza said...

pergghhh hebat mencelah antara photographer majalah tu hehehe...

tp ok la tu yg penting pengalaman kan... tanpa pengalaman mana nk tambahkan ilmu kn kn kn...

dan sifu tu lak ibarat semangat yg diseru dari blakang hehehehe...

Djebat said...

ha, dia la punca i dpt naik stage tu..dia la penyebabnye..huhuhuhu

syafixhebat said...

hai jebat..
nampak jebat kat konsert smlm.
tp tgk bz je, so kaco lah jebat tgh wat kje.
semoga bejaya dlm mengejar kejayaan.
aminn.....

zieraJB said...

naper muke i x teselit kt celah2 owg tuh!! heheh.. paper pown mmg best!! :]

Kasih Alyza said...

xpa kalo sifu tu penyebab tuk u lg maju dan bertambah maju... ilmu bkn senang nk dpt tau dear...

kira bertuah la ada sifu huhuhuhu.. hai sifuuuuuu (lambai2 smbl main mata gan sifu, muahahaha)

adifDAS said...

gla best
grat pic abg
lawa...

huhuhu

encik aidil said...

nice shoot...len kali kalo de pape event ajak la...im also young photographer...bleh shoot sesame...hahah..

fiza said...

morning...
fiza here...actually i nmpak blog u kat my fren punya blog smlm..
so i ade la terbaca stori ttg u n kwn2 u..n i ternmpak la stori bout mr happy aka kecik...so smlm masa borak2 dgn dia i ade la bg tau dia...hehhehe terkejut dia...

s2studio.photography said...

hello kasih... lalalala
hgahah nak lambai2 tgn jugak la.. heheheh