Tuesday, December 1, 2009

CHANNEL SUPERSTAR 2009

Bismillahhirrohmannirrohim

Mula2 aku dapat info, Pertandingan Akhir Channel Superstar 2009 kat Giant Plentong ni pukul 10 pagi. Aku sms pada iConians supaya datang beramai2 untuk memberi sokongan kepada iConians yang ke final. Aku berkejar dari Kota Tinggi sebab nak kejar masa. Alih2 dapat lagi info, pukul 12 tengahari. Sampai Giant Plentong jam dah kul 12 tengahari tapi apa pun tak mula lagi. Akhirnya lebih kurang kul 1 baru la finalis pertama iaitu iCon Surf dipanggil menyanyi.

Malas nak cite banyak, korang ratap la gambar2 ni.
Liya turut datang memberi sokongan kepada kawan2 dia yang turut serta tersenarai ke final.
Ini Mawi Super World. Dia claim dia abang Mawi. Rasanya satu JB kenal Mawi Super World ni.
Sori la gambar ni tak disusun ikot giliran. Ha, dah puas ratap gambar kan, aku nak cite kat korang. Bukak kritik tapi untuk kita ambik iktibar. Beberapa kejutan yang aku anggap sejarah dalam penganjuran pertandingan ni dicatat oleh penganjur. Aku senaraikan je la, malas nak taip karangan.

1. Terdapat seramai 80 "finalis" pada pertandingan akhir ni. Tak pernah aku jumpa.
2. Finalis2 ni nyanyi separuh je dari lagu yang dipilih. Tiba2 ada jugak yang dapat nyanyi sampai habis.
3. Bila diumumkan pengacara paling sensasi, semua mengharapkan sensasinya, sekali yang muncul sorang gadis dengan pakaian seksi & terjerit2, pastu paksa2 penonton tepuk yangan..ya Allah..
4. Aku tak dapat teruskan sebab aku balik kul 6 petang sebab dah terlalu bosan.

Iktibarnya, perkara besar ke, kecik ke dalam penganjuran sesuatu event tu, kne diambil berat oleh smua pihak terbabit. Jangan sekadar melepaskan batuk ditangga. Wei, mana nak jumpa finalis 80 orang wei..ni pertandingan koir ke apa?

3 comments:

aishah maulad said...

rmainyee finalis !
80 ?

esumi-lynn said...

haha. patot lah macam banyak je gambar yang menyanyi atas stage.

anne zack said...

bia betol...
finalis ke peserta uji bkt 2??