Friday, May 29, 2009

Projek Suka2: Filem Pendek iCon

Bismillahhirrohmannirrohim..

Alhamdulillah, setelah 2 hari di war2kan dalam buletin Myspace aku, bertalu2 sms pendaftaran iCon masuk dalam hp. Dari respon yang aku dapat, ramai bertanya macam2 tentang Filem Pendek iCon tu. Ramai yang berminat nak tau.

Tapi maaf la, aku tak boleh dedahkan yang lain2 selain dari apa yang aku bagitau buat masa ni. Ada yang nak tau macam2 yang detail. Kena la faham, ada gak mende2 yang aku kena jaga, tol x? Ok, now aku bagitau info yang boleh korang tau.

1. Tiada proses casting akan dibuat untuk menjadi pelakon Filem Pendek iCon.
2. Dalam perancangan untuk melibatkan pelakon handalan but not a promise.
3. Filem2 Pendek ini tidak akan dikomersilkan atau dijual kepada mana2 production house sehingga dipersetujui oleh Nadi iCon.
4. Oleh itu, pelakon tidak dibayar apa2 royalti, saguhati dsbg. Sesuai la, nama pun projek suka2.
5. Di mana Filem2 Pendek ini akan disiarkan? Akan diberitahu kelak.
6. Tujuannya, untuk promosi iCon, promosi bakat2 baru iCon, promosi idea iCon & persiapan menyertai Short Film Fest.
7. Tiada sebarang transaksi bayaran atau urusan kewangan terlibat. Jika ada pihak meminta anda membayar sejumlah wang, aku dan Nadi iCon tak bertanggungjawab.
8. Terbuka pada sapa2 pun, berapa umur pun, kecik, besar, tua, muda, panjang, pendek, gemok, kurus..aku tak kisah.
9. Di mana pun korang berada jangan risau, iCon akan sampai ke tempat korang & korang layak menyertai projek ni jika korang warga iCon.
10. Proses2 lain aku tak boleh bagitau. Setakat ini je kot buat masa ni.

Apa pun, korang yang dah bagi komitmen untuk iCon & untuk projek ni, sila2 la promotekan kat kawan2 yang lain ek. Yang belum sertai, bila lagi? Just smskan nama penoh, no ic & alamat kat aku, 0127597151 je. Tak susah kan..?

5 comments:

Arzak said...

Wauu...hebat laaa...tanpa bayaran ek?tapi kira bagus laa sbb short film...lagipun kpd mereka yg xder pengalaman & nk try lakonan,leh laa join...hiihih excited sgt...tapi rasa malu pun ada gak...hahahah

Djebat said...

Always think positif..
semua yg mustahil blh jd realiti..

MrPropaganda said...

sounds cool...
mayB i wanna give a shot...
ahahah

Herry Qusyairy said...

Jangan jadikan kelemahan kita satu alasan untuk berjaya....

Tiada apa yang mustahil jika kita tahu mencari jalan untuk mengecap kejayaan...

Warga iCON mengalu2kan individu yang komited apa yang mereka mahukan.

I'm-possible!!! Tiada yang mustahil!!

Djebat said...

MrPropaganda: u r most welcome..
Herry: yup Mr Presiden..hahaha