Friday, October 17, 2008

Cinta Yang Memperbodohkan Lelaki

*Bukan lelaki2 yang diperbodohkan
Perhatikan, lelaki sanggup diperbodohkan kerana cinta. Masa bercinta lelaki sanggup:
  1. Bercakap berjam2 ditalifon walau pun baru lepas jumpa.
  2. Jadi kaki klentong pada kawan2 & family.
  3. Bangun awal2 pagi untuk temankan aweknya jogging.
  4. Bawak handbeg aweknya walaupun berjalan ditempat yang ramai orang.
  5. Drive dari KL balik JB semata2 kerana aweknya kat JB call bagitau dia tersepak batu.
  6. Belanja awek makan pizza hut dihujung bulan walau pun dia cuma mampu makan maggi je kat rumah.
  7. Pinjam duit kawan untuk belanja awek tengok wayang.
  8. Tahan diri dari merokok kalau awek tak suka bau asap rokok.
  9. Duduk atas tanah asalkan awek duk atas riba.
  10. Ponteng kerja semata2 nak hantar awek balik kampung.
  11. Pakai smart kul 3 pagi semata2 nak buang lipas dalam tandas rumah aweknya.
  12. Buang semua no tepon kawan2 pompuan.
  13. Takde masa lagi melepak dengan kawan2 lelaki.
  14. Temankan awek gi tengok wayang citer cinta yang meleleh.
  15. Cancelkan game futsal semata2 nak ikut awek gi shopping.

Ha, korang tambah la lagi apa yang patut. Tapi wahai orang pompuan, cubalah hargai walaupun sedikit apa yang telah lelaki buat untuk anda. Ni kang ada la yang jawab ni..lalalalala

6 comments:

Kasih Alyza said...

bg i ini adalah lelaki yg takotkan ppuan yg bergelar awek dia dan xda pendirian..

pttnya sbg seorg lelaki yg bergelar pakwe harus la berlaku adil pd sumer pihak.. baik family, kawan2 dan pasangannya tu sendiri...

dah seharusnya seorg lelaki yg bergelar pakwe harus la dihormati awek nya bukan si pakwe td yg menjd hamba suruhan si awek nya itu, huhuhu...

Faryal Adzrin @ Al said...

wahhhhhh tol ke abg sume laki sanggup wat cm2...alahaiii kesiannye..klu al la dpt marka mcm2..beruntung la..tp kdg2 yg c gurlz xde pape pn..tp c marka dia 2 yg kononnye caring sgt kt awek...smpai snggup wat sume2..

Miss Atie said...

haahha adakah ini abg??ptt r stiap kali atie msg takenal welk2 :p
4 me x semua laki mcm ni..5/100 adala kot...xpk lak ape yg pompan dh wat?n atlast laki tu berambos gak??

1.awek yg sgup tipu family utk kuar mlm2 buta semata2 nk teman pakwe mkn roti canai..
2.awek yg sgup ponteng sek semata2 nk attend majlis2 anjuran syrkt si pakwe..
3.awek yg sgup berjaga semata2 nk layan YM..

wahh mls r nk gado ngan abg...wakakakaka....yg pting im happy with my new luv..hahahahaa

HiedAia said...

Hahahahaha...i like number 9!!

kaseh manisah said...

Salam,
Memang ada lelaki yang sanggup buat sumer tu tapi Kaseh rasa sekarang ni dah terbalik..
Girls pulak yang sanggup bersusah payah untuk lelaki yang diorang sayang..
Lelaki sekarang ni lebih demanding dari girls.. (based on my experience lar..)
hehehe

annisa said...

haha..kalau i, i appreciate je lelaki yg sanggup mengetepikan ego demi membuktikan cinta sejatinya untuk wanita kaum yg lemah ni...